Aktuelno

Lukavac: uskoro 250 novih radnih mjesta

Juni 23rd, 2016 | by admin
Lukavac: uskoro 250 novih radnih mjesta
Vijesti
0

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović posjetili su danas preduzeće Boxmark u Lukavcu, koje do kraja ove godine planira povećati broj zaposlenih na 500. Kompanija Boxmark, koja se bavi proizvodnjom presvlaka za sjedišta u autoindustriji, u februaru je otvorila pogon u industrijskoj zoni u Lukavcu i zaposlila 250 radnika. Riječ je o uspješnom preduzeću o čijim je planovima proširenja danas upoznata i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona. Premijer i resorni ministar ovom su prilikom predstavili programe poticaja u privredi i novih zapošljavanja Vlade TK.

„Iskoristili smo ovu priliku da predstavimo programe koje Vlada TK svojim budžetom ove godine planira kao mjere poticaja privredi i novom upošljavanju“, rekao je ovom prilikom premijer Gutić te pojasnio da su upoznali menadžment Boxmark-a sa onim što je Vlada osigurala kroz budžet, koja su to sredstva i na koji način mogu aplicirati.

„Oni su planirali jako veliku ekspanziju u narednom periodu a spominje se preko 700 radnih mjesta u narednih godinu i po dana. Očekuju i da pronađu lokaciju za širenje svoje kompanije na području Tuzlanskog kantona i mi smo razgovarali o potencijalnim lokacijama na kojima i mogli proširiti svoju proizvodnju“, istaknuo je prilikom posjete resorni ministar Mićanović.

U Boxmarku su zadovoljni poslovanjem ali i domaćom radnom snagom, za koju su kazali da se idealno uklapa u evropski način rada, gdje se traže brzina, znanje i kvalitetan rad.

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *