Aktuelno

Prezentiran rad ratnih vojnih invalida Tuzla

Juni 30th, 2016 | by admin
Prezentiran rad ratnih vojnih invalida Tuzla
Vijesti
0

Gradska organizacija ratnih vojnih invalida Tuzla, održala je dans press konferenciju za medije na kojoj su predstavili svoje rezultate rada u posljednje vrijeme.

Dogradnja kuće za Šahina Paočića iz Par Sela, zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji za članove Streljačkog kluba našeg udruženja na državnom prvenstvu u Zenici i odbrana časti i dostojanstva napadnutog invalida, samo su neke od aktivnosti o kojima je danas govorio Mr. Nihad Bukvić- predsjednik ove organizacije. „Uradili smo puno na dogradnji kuće našeg člana iz Par Sela, našeg Šahina Paočića, kuće u kojoj pored njega kao ratnog vojnog invalida žive i supruga i dvoje djece koji su također narušenog zdravlja i civilni invalidi, nastavljamo dalje čeka nas izgradnja kuće za našeg člana u Lipnici, a na sav taj naš trud stigla su nam zlatna odličja i pehari naših članova sa državnog prvenstva u Zenici, što nas dodatno motivira da radimo ispravne stvari, da smo na dobrom putu , kazao je između ostalog

Nihad Bukvić – predsjednik Gradske organizacije Ratnih vojnih invalida Tuzla.
On je još na novinarska pitanja pojasnio i posljednja dešavanja u vezi ratnog vojnog invalida Ramiza Bošnjića koji je nedavno pretučen u naelju Slavinovići. „ Želimo da svako u ovom našem lijepom gradu živi slobodno i zaštićeno, ogorčeni smo na one koji uzimaju zakon u svoje ruke, na to niko nema pravo, zato smo tražili i čekamo odgovor nadležnih a onda ćemo i mi poduzeti svoje mjere, jer želimo da u miru imamo grad sa kojim ćemo se ponositi baš onako kako smo ga časno branili u ratu“.

Na kraju press konferencije prisutnim novinarima su se obratili i osvajači zlatnih medalja sa državnog prvenstva u Zenici,
Kadira Nukić iz ženske i Fuad Ferizović iz muške ekipe Streljačko-invalidskog kluba Tuzla, koji su se zahvalili predsjedniku Bukviću na prijemu i podršci koju im pruža uz izraženu želju da u skorije vrijeme dobiju adekvatne prostore za trening.

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *