Aktuelno

Ramiz Salkić uputio bajramsku čestitku

Juli 4th, 2016 | by admin
Ramiz Salkić uputio bajramsku čestitku
Religija
0

Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS u povodu nastupajućeg Bajrama uputio je u ponedjeljak 4. jula 2016. godine čestitku muslimanima u BiH, u kojoj stoji:

„Ramazan, kao najsvetiji mjesec muslimana, pokazao je svu našu snagu, odricanje i postojanost na temeljima vjere. Postom smo dali dug Svevišnjem Allahu, očvrsnuli smo svoj duh i ojačali vjeru. Suzdržavanjem od jela i pića, od ružnog govora i pogleda pokušali smo dostići univerzalni obrazac muslimanskog vjernika, spremnog na odricanja za uzvišene ciljeve, predanoga miru i toleranciji.
Islam je vjera mira i ljubavi. S takvim osjećanjima dočekujemo Bajram, uvjereni da naš obrazac koegzistencije može postati opće pravilo življenja na ovome prostoru. Uz iskrene čestitke svim
muslimanima, posebno postačima, u Bosni i Hercegovini i dijaspori, želim da u danima Bajrama svi pogledamo preko svoje ograde u dvorište susjeda – bilo koje vjere on bio, da ne dozvolimo da bude gladan, ostavljen, bolestan… Posebnu pažnju trebamo obratiti na Bošnjake koji žive u bh. entitetu RS, suočene sa velikim problemima na polju ljudskih prava, bez zaposlenja, ugrožene egzistencije. Ovoga Bajrama posvetimo pažnju njima, jer oni spašavaju našu viziju Bosne, spašavaju našu viziju suživota, spašavaju našu borbu za zajedničku budućnost svih na ovome prostoru.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!“

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *