Aktuelno

Izetbegović i Dodik otvorili vrata EU

August 3rd, 2016 | by admin
Izetbegović i Dodik otvorili vrata EU
Vijesti
0

Član Parlamenta EU Tanja Fajon pozdravila je sporazum predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o mehanizmu koordinacije i nastavku aranžmana sa MMF-om, koji su na taj način otklonili i posljednju prepreku na evropskom putu BiH.

“Sad je bitno da dogovor ne ostane `mrtvo slovo na papiru`, već da se krene u njegovu realizaciju”, poručila je Fajonova.

Ona je dodala da je svjesna da postoje neki ljudi u BiH koji kritikuju ovaj sporazum, ali smatra da je mnogo važnije da dogovor iz Istočnog Sarajeva bude ispoštovan, jer je on veoma bitan i za BiH i za njene građane.

Fajonova je izrazila želju da evropske integracije BiH krenu što je moguće bržim tempom, jer je to posebno bitno za ostanak i opstanak mladih u BiH.

Prema njenim riječima, konačno je postignuto da BiH može prema EU da govori jednim glasom.

“Očekujem da će BiH odmah poslije godišnjih odmora dobiti veoma snažnu i svakako pozitivnu poruku iz Brisela”, rekla je Fajonova za “Dnevni avaz”.

Na sastanku u Istočnom Sarajevu, koji je 31. jula organizovao šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, a prisustovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, postignut je dogovor o mehanizmu koordinacije i potpisano je Pismo namjere za Međunarodni monetarni fond.

(Srna/Dnevni avaz)

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *