Aktuelno

Zvornik: potraga za tijelom slovenca nastavlja se ujutro

August 8th, 2016 | by admin
Zvornik: potraga za tijelom slovenca nastavlja se ujutro
Vijesti
0

Potraga za tijelom 34-godišnjeg Slovenca Andreja Beuca iz Krškog, koji je danas sa visine od dvadeset metara skočio sa mosta u Drinu, poslije koga je nestao je obustavljena zbog mutne vode koja otežava vidljivost, javlja RTRS.

Ronilačke i spasilačke službe bi trebale, ukoliko vremenske prilike dozvole potragu za Beucovim tijelom nastaviti ujutro.
Protok vode na Hidroelektrani Mali Zvornik je smanjen, kako bi se roniocima olakšala potraga. Policijska istraga je u toku, a takmičenje je odmah nakon tragičnog događaja prekinuto.
Andrej Beuc profesionalni je padobranac. U vodu je ušao sa raširenim rukama, nije uspio da ih skupi i vjerovatno glavom udario od vodu.
Takmičenje skakača je u Zvorniku organizovano nakon 25 godina, u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto”.

Gradska uprava Zvornik izražava najdublje žaljenje i saučešće porodici povodom tragičnog događaja u kojem je tokom današnjih skokova sa mosta, skakač Andrej Beuc iz Slovenije stradao.
Skokove sa zvorničkog mosta zajedno su organizovali Gradska uprava Zvornik i Opština Mali Zvornik. Gradska uprava Zvornik angažovala je i refundirala troškove za ronioce koji su 25. jula izvršili ispitivanje terena ispod mosta. Organizovanje i finansiranje ronilačkih i spasilačkih timova prilikom današnjih skokova bilo je u nadležnosti Opštine Mali Zvornik koja je angažovala licencirane ronioce i spasioce iz Beograda. Organizatori su preduzeli sve neophodne aktivnosti da bi ovaj događaj protekao onako kako treba. Takođe, obavještavamo javnost i da su su svi skakači prije skokova potpisali izjave da skaču na sopstvenu odgovornost i da su bili upoznati sa vremenskim uslovima danas u Zvorniku.

“Nakon što tijelo bude pronađeno i nadležni organi obave istragu, znaće se pravi uzrok smrti.

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *