Aktuelno

Arhijerejska pohvalnica za premijera i Vladu TK

August 29th, 2016 | by admin
Arhijerejska pohvalnica za premijera i Vladu TK
Religija
0

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, primili su danas u posjetu protojerej-stavrofora Srpske pravoslavne crkve u Tuzli MilanaTopića. Ovom prilikom protojerej Topić se premijeru Gutiću i Vladi Tuzlanskog kantona zahvalio za podršku koju je Vlada pružila prilikom obnove hrama Vaznesenja Gospodnjeg, u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Požarnica, ali i druge vidove podrške i pomoći koju Vlada Tuzlanskog kantona pruža Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Tuzli.

„Mi u Tuzlanskom kantonu gradimo život“ rekao je premijer Gutić, akcentirajući da riječ život više odražava zajedništvo, za razliku od izraza suživot koji asocira na život jednih pored drugih. „Sve građevine se mogu kupiti i popraviti, a sve što se može kupiti nije skupo. Naš primarni cilj je građenje boljih odnosa, međusobnog uvažavanja i poštivanja, i to je ono neprocjenjivo bogatstvokoje se ničim ne može platiti“ rekao je premijer Gutić.

Ovu priliku protojerej Topić je iskoristio, te premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona uručio Arhijerejsku pohvalnicu za doprinos obnovi hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici.

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *