Aktuelno

Četiri kilometra asfaltnog puta za 270 povratničkih domaćinstava

August 29th, 2016 | by admin
Četiri kilometra asfaltnog puta za 270 povratničkih domaćinstava
Vijesti
0

Danas je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić zajedno sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem svečano otvorio novoasfaltirani put u prijedorskim mjesnim zajednicama Kevljani i Kamičani, novoizgrađeni put je u dužini od četiri kilometra čime su povezana povratnička naselja Gornji i Srednji Jakupovići sa centrom Kozarca u gradu Prijedoru. Svečanosti otvaranja su prisustvovali mještani ovih naselja, kao i njihovi politički predstavnici Anita Hodžić i Senad Bratić.

U povratničkim prijedorskim naseljima Gornji Jakupovići i Srednji Jakupovići živi skoro tri stotine domaćinstava i ovaj izgrađeni put značajno će poboljšati uslove života ovim ljudima. Projekat je finanasiran od strane Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice sa učešćem od 60% i grada Prijedora sa učešćem od 40%. Ovaj projekat je još jedan u nizu dobrih pokazatelja kako je suradnja izmedju različitih nivoa vlasti u BiH korisna i neophodna za bolji život svih gradjana drzave BiH.

Prilikom svečanog presijecanja vrpce prisutnim mjestanima se obratio i minstar Ramić riječima: „Uvijek sam tu za povratničku populaciju i biću sve dok ne bude samoodrživa. Jako mi je drago da smo u jako kratkom roku od dogovora stigli do realizcije ovog projekta. Nadam se da ćemo se i u budućnosti ovako lahko dogovarati oko zajedničkih projekata“, dok je gradnonacelnik Prijedora Mirko Pavić ovom prilikom izjavio: „Ovaj put nek bude put povratka a ne put odlaska, i da bude put da se više ne dijelimo na povratnike i raseljene nego da se svi zovemo Prijedorčanima".

Svoje oduševljenje realiziranim projektom nije krila i Anita Hodžić, delegat u Vijeću naroda RS-a „Presretna sam zbog mještana Kevljana i Jakupovića jer znam kroz šta su ti ljudi prošli zadnjih 16 godina od kad jekrenuo povtatak, koliko su samo vlastitih sredstava uložili da bi ova naselja izgledala kako sad izgledaju, a ovaj asfalt ih je samo dodatno uljepšao“.

 

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *