Aktuelno

Skupljanje glasova ili?

Septembar 26th, 2016 | by admin
Skupljanje glasova ili?
Vijesti
0

Svima nam je poznato da pred izbore politički aktivisti koriste sve metode kako bi od glasača dobili glas. Lijepljenje plakata na bandere, stabla, štale pa do zagrljaja kada ti iskazuju poštovanje, ljubav i obećavaju sve i svašta. Jedna od  metoda dobijanja glasova učinio nam se i dopis Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla u kojem se hitno traži puštanje grijanja.

Prenosimo dopis u cjelosti:

Predsjednik Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla, Mirnes Ajanović, uputio je dopis direktoru JKP Centralno grijanje d.d. Tuzla, kojim traži da se  pusti u pogon probno grijanje u stambenim objektima, obdaništima, školama, ustanovama i drugim pravnim licima u Tuzli, bez naknade do početka sezone grijanja, a radi niskih temperatura.

Komisiji za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća je poznato da sezona grijanja počinje 15.10.2016. godine, ali s obzirom da su jutarnje i večernje temperature prilično niske posljednjih dana, Komisija za ljudska prava i slobode traži od Centralnog grijanja dd Tuzla, da odmah ili što prije pusti u pogon grijanje u stambenim objektima, obdaništima, školama, ustanovama i drugim pravnim licima na području Grada Tuzla, a sve u cilju zaštite zdravlja stanovništva a posebno djece i starijih osoba. U ovom vremenskom periodu građanima treba bez naknade (besplatno) isporučiti toplotnu energiju sve do zvaničnog otpočinjanja sezone grijanja u Tuzli.

Komisija za ljudska prava i slobode takođe traži od Centralnog grijanja dd Tuzla da se po prijemu ovog dopisa odmah izjasni o mogućnostima za realizaciju ovog zahtjeva.

Predsjednik Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla Mirnes Ajanović  i članovi Komisije, zahvaljuju se menadžmentu i uposlenicima Centralnog grijanja dd Tuzla na maksimalnom angažmanu pri zagrijavanja stambenih objekata, obdaništa, škola, ustanovama i drugih pravnih lica u  na području Grada Tuzla u proteklim godinama.

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *