Aktuelno

TK: Press konferencije KV Stranke za BiH

Septembar 29th, 2016 | by admin
TK: Press konferencije KV Stranke za BiH
Vijesti
0

Politički program Stranke za Bosnu i Hercegovinu nije zasnovan na dogmatskim principima, već na konkretnim interesima države i građana. Stranka za BiH stavlja individualna prava ispred grupnih, pogotovo etničkih interesa, ali istovremeno štiti i promoviše temeljne državne interese. U proteklih tridesetak dana, Stranka za BiH na prostoru Tuzlanskog kantona, u svim općinama i Gradu Tuzli, vodila je i vodi kampanju kojom ne želimo opteretiti građane ovog važnog dijela Bosne i Hercegovine. Na listama za općinska vijeća i Gradsko vijeće Tuzla su mladi, obrazovani i stručni kadrovi koji su značajnu afirmaciju stekli tokom trajanja kampanje.

Na listama se nalazi više od 70% novih kandidata u ondosu na prethodne izbore. U četiri općine SBiH ima svoje kandidate za načelnike, imamo kandidata za Gradonačelnika Tuzle, te u općini Čelić podržavamo zajedničkog kandidata nekoliko političkih subjekata. Naša kampanja bila je, prije svega, usmjerena ka jačanju sloboda, jednakosti, sigurnosti i zaštite ljudskih prava i sloboda koje su utvrđene Ustavom.

U periodu trajanja izborne kampanje, značajnu pažnju posvetili smo afirmaciji mladih ljudi, fokusirali smo se na lokalne probleme. Kampanju smo vodili kroz direktne razgovore, organizacijom okruglih stolova, tribina, predizbornih skupova i drugim metodama primjerenim za realizaciju niskobudžetne kampanje. U svim javnim nastupima naše kandidatkinje i kandidati izborne programe predstavljali su iskreno, argumentovano i razumljivo. Nismo se složili prevaziđenim frazama, zalagali smo se i zalažemo za istinitost, poštovanje, odgovornost, toleranciju i kulturu dijaloga. Argumentovano smo kritikovali rad vladajućih stranaka i njihovih načelnika i gradonačelnika Tuzle, na osnovu obećanja koja su dali prije 4 godine.

U našim nastupima nismo koristili ispraznu retrogradnu ideju etnonacionalističkih politika i stvaranja etničkih torova koji vode ka podjeli države Bosne i Hercegovine i njenog nestajanja. Naš angažman u periodu izborne kampanje usmjeravali smo ka svakodnevnim realnim problemima koji opterećuju običnog građanina.

Stranka za BiH ima kadrove i konkretne programe za rješavanje mnogih problema lokalnog karaktera koji su rješivi, ali dosadašnje vlastodržačke strukture nisu htjele njihovo rješavanje.  Nakon nedjeljnih izbora, SBiH će u svim općinama TK i Gradu Tuzli biti važan i odlučan politički faktor. Uvjereni smo da su građani prepoznali naš program i kontinuitet uspješnog rada. SBiH će biti parlamentarna stranka u svim općinama TK i Gradu Tuzla. Na osnovu realnih procjena i objektivnih anketa, SBiH će nakon drugogo oktobra imati svoje načelnike u općinama Kladanj (Fuad Imamović), Sapna (Mirnes Gušić), Doboj Istok (Ibrahim Jahić – Čiko), Lukavac (Refik Hankić), te u općini Čelić nezavisnog kandidata Muhameda Šadića.

Kada je u pitanju Grad Tuzla, uvjereni smo da će naš kandidat Novalija Gavranović, postići respektabilan rezultat, jer se radi o vrijednom i provjerenom kadru SBiH. Naš izborni slogan jeste „Glasaj i promijeni!“. Promjene su moguće ako na izbore u TK i Bosni i Hercegovini izađe preko 60% birača upisanih u biračke spiskove. Na ovaj način i na ovoj završnoj press konferenciji upućujemo poziv svim građankama i građanima Tuzlanskog kantona da izađu na izbore, te svoj glas daju kandidatkinjama i kandidatima za općinska vijeća, gradsko vijeće Tuzla, te načelnicima općina i gradonačelniku Tuzle, kandidovanim u ime Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

 

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *