Aktuelno

Italijanski novinar lagao

Oktobar 7th, 2016 | by admin
Italijanski novinar lagao
Vijesti
0

Tužilaštvo BiH, Operativna grupa za borbu protiv terorizma, SIPA i Granična policija, proveli su u proteklih 48 časova više istražnih aktivnosti i pretresa, nakon tv priloga italijanskog novinara, koji je govorio o kupovini ilegalnog oružja za Islamsku državu u BiH.

Iz Tužilaštva BiH danas je saopšteno da su operativnim radom identifkovane osobe koje se pojavljuju na snimku, te da je utvrđeno je da se ne radi o trgovcima oružjem, nego osobama kojima je italijanski novinar za potrebe priloga dao novac da glume u fingiranoj tv sceni.

“Osobe koje su se pojavile u videu su osobe teškog materijalnog stanja i registrovani zavisnici o narkoticima, koje su na ispitivanju priznale i opisale cijeli događaj. Istragom je utvrđeno i identifikovano oružje o kojem se govori u prilogu koje je pronađeno u BiH, a provode se aktivnosti da se pronađu i preostali komadi naoružanja zaostalog iz proteklog rata koji su bili dio ovih aktivnosti”, navodi se u Tužilaštvu i dodaje:

“S obzirom da je navedenim prilogom nanesena šteta ugledu Bosne i Hercegovine, u pogledu borbe protiv terorizma, o svemu su upoznati i nadležni organi Republike Italije, radi daljeg postupanja”.

youtube play

 

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *