Aktuelno

Sefić uhapšen u Srbiji

Oktobar 12th, 2016 | by admin
Sefić uhapšen u Srbiji
Vijesti
0

Sanjin Sefić (25), koji je osumnjičen da je pregazio dvije studentkinje u Sarajevu, uhapšen je i u rukama je srpske policije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naveo da će Sefić biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

“Bićemo u kontaktu sa kolegama iz BiH kako bi što brže okončali kompletan postupak. Ljude uvjek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočiste u Srbiji”, naveo je Stefanović.

Kantonalni sud u Sarajevu ranije danas potpisao je naredbu za raspisivanje potjernice za Sefićem, kao i rješenje o određivanju pritvora. To je za BHRT potvrdila sudkinja u Kantonalnom sudu Sarajevo Jasmina Begić.

BHRT navodi da će naredba biti proslijeđena MUP-u Kantona Sarajevo, a potom i Interpolu, koji će zatražiti od MUP-a Srbije da uhapsi i izruči Sefića Bosni i Hercegovini.

Stefanović je danas ranije izjavio da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište.

Podsjetimo, Sefić je u ponedeljak veče usmrtio studentkinje Editu M. i Selmu A. na pješačkom prijelazu, a policija MUP Kantona Sarajevo je isto veče utvrdila njegov identitet, i o tome obavjestila Upravu granične policije BiH. Uprkos obavještenju, Sefić je dan kasnije (u utorak, u 6,36 sati) prešao granicu preko graničnog prijelaza Uvac kod Priboja i pobegao u Srbiju. Spekulisalo se da je Sefić vozio čak 100 kilometara na sat i da je prošao kroz crveno svjetlo.

Inače, kako prenose mediji, riječ je o povratniku u vršenje krivičnih djela, koji je u fokus javnosti stigao još kao devetnaestogodišnjak.

 

Izvor: Agencije

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *