Aktuelno

Počeo memorijalni turnir u sjedećoj odbojci „Hajrudin Mešić”

Novembar 12th, 2016 | by admin
Počeo memorijalni turnir u sjedećoj  odbojci „Hajrudin Mešić”
Vijesti
0

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Sapni kod Zvornika otvorio 20. memorijalni turnir u sjedećoj odbojci „Hajrudin Mešić“. Sapnjaci i Zvorničani, oraganizacijom ovog turnira, čuvaju sjećanje na narodnog heroja, zlatnog ljiljana, Hajrudina Mešića, poznatijeg u narodu pod imenom „Kapetan Hajro”.

Pored organizatora i domaćina turnira, Drina Sapna, na turniru učestvuje timovi: Brčko, Sinovi Bosne Lukavac, 14. Maj Kalesija, Tigar 119 Banovići i Živinice.

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije BiH Edin Ramić na otvaranju je najavio da će se sljedeći memorijalni turnir održati u novoj sportskoj dvorani Sapna čiju izgradnju sufinansira i Ministarstvo kojim rukovodi Ramić.

“Nadam se da ćemo u što skorijem roku ovako veliki događaj preseliti iz ovako malog prostora u puno veći prostor. To je realno i za očekivati jer vjerujem da će u suradnji sa novoizabranim načelnikom, punim energije i elana, doći do otvaranja nove sportske dvorane u Sapni u narednom periodu. Druženja kao ova današnja su neophodna kako bi se susreli ljudi koji su se susretali i onda kada je bilo najteže, u vremenu odbrane naše domovine jer je vrijeme učinilo se sve slabije družimo između sebe. Ministarstvo će i u budućnosti nastaviti da podržava ovakve događaje i organizacije koje čuvaju sjećanje na našu borbu i velikane poput našeg heroja Hajrudina Mešića. Ovaj entuzijazam mora biti podržan kako bi se ovakvi događaji izdigli na veći nivo. Drago mi je da sam danas ovdje sa Vama i da sam u mogućnosti da pomognem” – istakao je Ramić.

Dvadeseti po redu memorijalni turnir nastavljen je nakon svečanog otvorenja, a za titulu će se boriti šest ekipa sa područja sjeveroistočne Bosne. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je pokrovitelj ovogdišnjeg memorijalnog turnira.

 

 

 

 

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *