Aktuelno

Završeno snimanje jednog dijela novogodišnjeg programa

Novembar 27th, 2016 | by admin
Završeno snimanje jednog dijela novogodišnjeg programa
Vijesti
1

Sinoć smo završili snimanje jednog dijela novogodišnjeg programa kojeg pripremamo za sve naše gledatelje širom svijeta. Snimanje smo realizovali u prelijepom ambijentu Etno Avlije Mačkovac nadomak Banovića. Refik Halilović vlasnik ovog renomiranog objekta ugostio je sve naše goste na način svojstven bosancima.

“Drago mi je da danas možemo ugostiti interpretatore sevdaha iz cijele BiH. Oduševljen sam kratkim igranim prikazom članica UM “Poljice” iz Poljica. Ovo je ujedno promocija našeg novog prostora namjenjenog za “Etno kino” u kojem ćemo prikazivati najpoznatije bh filmove i dokumentarne programe naših domaćih produkcija. Sa našom prijateljskom medijskom kućom “Akcija Online” od proljeća prikazujemo i popularnu dramu “Zumro dušo pendžer mi oškrini” koja je snimana na području Doboj Istoka, kazao je Refik Halilović vlasnik Etno Avlije Mačkovac.

Naša ekipa snimila je nekoliko sati sevdaha koji će biti prikazan tokom novogodišnje noći.

“Želimo našim gledateljima ponuditi novogodišnji program u kojem će se pjevati sevdah, njegovati naša tradicija i promovisati BH potencijali. Mnogi tv kanali će tu noć plasirati neke druge vrijednosti, mi ćemo promovisati sevdah. Našim kamerama snimili smo nekoliko sati sevdaha i to u HD rezoluciji uz posebne svjetlosne efekte. Jedan dio prikazujemo već u narednoj emisiji “Putopisi”, kazao je Mirsad Hadžić vlasnik “Akcija Online”.

Pored sevdaha gledaoci će moći uživati u bogatom humorističkom programu, a Meliha Hadžić autorica emisije “Život na čekanju” priprema specijalno izdanje. Novogodišnji program gledaoci mogu pratiti na MIRTV HD u dijaspori i putem naših partnerskih kanala u BiH dostupnih putem MOJATV – BH Telekom.

 

 

AKCIJATV preporuka

One Comment

  1. Nepoznato says:

    Obzirom da sam imao sreće da budem svjedokom snimanja jednog dijela, gore pomenutog novogodišnjeg programa, snimanog u raskoši koju svim Bosancima i Hercegovcima, ali, naravno, i svim željnim rahatluka, sevdaha i mirisa bosanskohervegovačke tradicije, nudi, slobodan sam reći, u vascijeloj Bosni i Hercegovini,samo Etno avlija Mačkovac, uzimam sebi za pravo da tvrdim, da će svi oni koji budu gledali program, biti oduševljeni, a za one koji iz bilo kog razloga isti prpuste, jazuk. Hvala bračnom paru, Melihi i Mirsadu Hadžiću, vlasnicima Akcija online, koji su se udostojili i našli za shodno da moju malenkost i “Zumru” pozovu da uživamo u najluđoj noći u nazaboravnom ambijentu restorana ETNO AVLIJE MAČKOVAC, obogaćenog sevdahom, tradicionalnom hranom kojoj ni najizbirljiviji gurmani ne bi odoljeli, raskoši i rahatluku uopće. Ovo je bila moja novogodišnja noć. Naravno, hvala i velikom gospodinu, ljubaznom Refiku Haliloviću, vlasniku ovog “Kutka Dženneta na zemlji”, kao i srdačnom personalu istog.

    Ismet Suljić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *