Aktuelno

Delić donio Odluku o radnom vremenu radnika Općine Lukavac

Decembar 1st, 2016 | by admin
Delić donio Odluku o radnom vremenu radnika Općine Lukavac
Vijesti
0

Općinski načelnik Edin Delić, danas je donio Odluku o radnom vremenu i rasporedu radnog vremena uposlenika jedinstvenog organa državne službe Općine Lukavac i uposlenika općinskog pravobranilaštva. Odluka stupa na snagu dana 5. decembra 2016.g., a objavit će se u „Službenom glasniku Općine Lukavac“.

Radno vrijeme uposlenika sa punim radnim vremenom, počinje u 7,00 sati, a završava u 15,30. Uposlenik ima pravo na odmor u toku radnog dana u trajanju od 30 minuta. Vrijeme odmora se ne uračunava u radno vrijeme. Radno vrijeme u šalter sali Općine Lukavac počinje u 7,00 sati, a završava u 18,00 sati. Služba za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti, vršit će organizaciju rada Šalter sale i preraspodjelu radnog vremena uposlenika Šalter sale.

Puno radno vrijeme se u skladu sa Zakonom o radu, može preraspodijeliti, kada se za to ukaže potreba, koju mogu izvršiti pomoćnici općinskog načelnika za određeni resor. Ako je uvedena preraspodjela radnog vremena, prosječno radno vrijeme, ne može biti duže od vremena utvrđenog odredbama Zakona o radu. Neposredni rukovodioci će zavisno od potreba Službe i u cilju efikasnijeg obavljanja poslova, odrediti radno vrijeme uposlenika druge i treće smjene (inspektora, vatrogasaca, radnika na održavanju čistoće, portira i sl), vodeći računa o odredbama ove odluke.

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *