Aktuelno

Predstavnici HKD Napredak posjetili premijera TK

Decembar 1st, 2016 | by admin
Predstavnici HKD Napredak posjetili premijera TK
Religija
0

Kako bi se zahvalili Vladi Tuzlanskog kantona za dosadanju saradnju i podršku, predstavnici Hrvatskog kulturno – umjetničkog društva Napredak posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantonaBegu Gutića.

Ovom prilikom premijer je predstavnike Napretka obavijestio da će Vlada na narednoj sjednici, shodno obećanju tokom nedavne posjete premijera i konzula Republike Hrvatske u BiH Ivana Bandića mjesnoj zajednici Drijenča, usmjeriti 100.000 KM za rekonstrukciju puta Drijenča – Obodnica – Tuzla. Rekonstrukcija ovog puta u mnogome će olakšati svakodnevni život mještana ovog područja, istakli su predstavnici HKD Napredak.

Također, danas je bilo govora i o izgradnji Hrvatskog kulturnog centra u Tuzli. Premijer Gutić je istakao da je Vlada i do sada podržavala izgradnju ovog kulturnog centra te da će podrška bitinastavljena i u narednom periodu.

Nakon sastanka gvardijan Franjevačkog samostana i Crkve Sv. Petra i Pavla u Tuzli fra. Mario Divković i predsjednik HKD Napredak Tuzla Nikola Čiča su premijeru Gutiću, kao vid zahvalnosti zadosadašnju podršku, uručili umjetničku sliku, djelo umjetnika fra Perice Vidića, čijoj je izložbi premijer u ime Vlade Kantona nedavno prisustvovao.

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *