Aktuelno

Ramić i Petrović otvorili nove putne komunikacije

Decembar 21st, 2016 | by admin
Ramić i Petrović otvorili nove putne komunikacije
Vijesti
0

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio Doboj, gdje se sastao sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem i predsjednicima mjesnih zajednica u kojima živi povratnička zajednica. Tom prilikom su posjetili Mjesnu zajednici Makljenovac i Ševarlije, gdje su sanirane i proširene oštećene dionice puta u navedenim mjesnim zajednicama, dok je u Mjesnoj zajednici Grapska Gornja izgrađen trotoar u dužini od 1400 metara. Obnova putne infrastrukture je realizovana uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

„Ovo je prva službena posjeta Gradu Doboju nakon izbora, sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica imamo odličnu saradnju i dokaz su zajednički realizirani projekti kojim danas svjedočimo. Ovaj grad može biti primjer bosanstva i suživota i nastavit ćemo živjeti tu ideju“, istakao je graodnačelnik Petrović.

„U protekloj godini smo dobro sarađivali, raduje nas dobar politički ambijent koji je prisutan u Doboju, tako da ćemo nastaviti realizaciju danas dogovorenih projekata koji su od značaja za povratnike. Ukupna ulaganja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, otkako rukovodim ovim Ministarstvom, iznose 1.5 miliona KM kroz različite vidove pomoći. Potpuno su isti problemi povratnika u svim zajednicama, zato ćemo buduća planiranja uskladiti sa trenutnim potrebema na terenu“, zaključio je Ramić.

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *