Aktuelno

Lukavac: Nije usvojen budžet za 2017. godinu

Decembar 28th, 2016 | by admin
Lukavac: Nije usvojen budžet za 2017. godinu
Vijesti
0
U Lukavcu prijedlog budžeta za 2017. godinu nije dobio potrebnu većinu vijećnika. Ovo je prvi put da prijedlog budžeta Općine bude odbijen iako je prijedlog u velikoj mjeri baziran na nacrtu koji je usvojilo Vijeće u prethodnom sazivu, odnosno vijećnici iste stranke koja danas predstavlja većinu.
Predloženi budžet sadrži projekte koji bi trebali poboljšati kvalitet življenja građana. – Planirana je sanacija korita rijeke Jale i Spreče donatorskim sredstvima koja se moraju realizirati naredne godine ili propadaju, projekat „WatSan“ (vodovod i kanalizacija), za koji je ugovor i kreditno zaduženje potpisao prethodni načelnik, sanacija mostova preko Spreče u području Modraca i Puračića, rješavanju problema dovođenja vode sa izvorišta Toplice i sanacije gubitaka u vodovodnoj mreži u Lukavcu.
“Dobra vijest je da je od strane većine vijećnika koji nisu danas podržali budžet istaknut stav da su spremni pregovarati o budžetu što prije i tražiti rješenje. Iskreno se nadam da ćemo imati dobre volje i razumijevanja svih učesnika u procesu i da ćemo prvih dana Nove godine imati dobru vijest po pitanju budžeta.
Na kraju želim reći otvoreno da bi eventualno neusvajanje budžeta do sredine januara imalo ogromne posljedice po cijelu našu Općinu”, rekao je načelnik Edin Delić.

Pogledajte dio sjednice OV Lukavac.

youtube play

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *