Aktuelno

Započela gradnja vakufskog objekta i džamije u Tullnu

Februar 2nd, 2017 | by admin
Započela gradnja vakufskog objekta i džamije u Tullnu
Religija
0

U ponedjeljak, 30.1.2017.  godine,  počeli su radovi na kopanju temelja na kojima će se graditi prva džamija u gradu Tullnu. Uz Božiju pomoć i nesebičan rad i zalaganje džematlija džemata Kevser, okončane su višemjesečne pripreme i stečeni su uslovi za početak izgradnje.

U aprilu 2016. godine, džemat je kupio zemljište površine 1300 m2 ukupne vrijednosti 345.000,00 eura. Nakon izrade projekta i konsultacija sa opštinom, pokrenut je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Već krajem novembra prošle godine, ostvarena je potrebna saglasnost komšija za projekat, što je rezultiralo da u decembru 2016. godine općina Tulln izda građevinsku dozvolu.

Džemat je registrovan u februaru 2012. godine, i od svoga osnivanja sastavni je dio Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji. Jedini je džemat u gradu te ga pored Bošnjaka, posjećuju i muslimani drugih nacionalnosti. Sa svojim vrijednim članovima, u veoma kratkom periodu postojanja, džemat je postigao zapažene rezultate kako na vjersko-prosvjetnom planu, tako i na afirmaciji pozitivne slike o islamu i muslimanima u gradu Tullnu.

Pomozite i vi izgradnju džamije u Tullnu. Ugradite dio svoga imetka u trajno dobro koje će biti mjesto dobra na ovom svijetu i izvor nagrade na budućem.

 

Izgradnju ove džamije možete podržati svojom uplatom na sljedeći račun:

Verein der Bosniaken Kevser

IBAN: AT48 3288 0000 0053 8504

BIC/ SWIFT: RLNWATW1880

PayPal: dzemat.tulln@gmail.com

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *