Aktuelno

Ministar Edin Ramić u posjeti Janji

Oktobar 13th, 2017 | by admin
Ministar Edin Ramić u posjeti Janji
Vijesti
0

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio povratničku zajednicu Janja u Bijeljini, gdje se susreo sa predstavnicima povratničke zajednice i lokalnih vlasti.

Ministar Ramić je najprije u pratnji izaslanstva Muftijstva tuzlanskog u Osnovnoj školi “Meša Selimović” otvorio školski kabinet za vjeronauku i rekonstruisano igralište te škole, gdje  osnovnu školu pohađa 950 učenika.

“Prema posljednjem popisu iz 2013. godine, u Janji živi nekih 10,5 hiljada stanovnika, od čega je preko 7,5 hiljada Bošnjaka. Već godinama ova mjesna zajednica slovi za simbol uspješnog održivog povratka i snažne, organizirane povratničke zajednice. Od posebnog je značaja što danas predstavljamo tri projekta, koji se tiču najmlađe populacije, jer gdje ima vriske djece tu ima i održivog povratka i perspektive za budućnost, i meni lično predstavlja zadovoljstvo kad od povratnika ovo Ministarstvo dobije zahtjev da napravimo nešto za djecu i đake. To je za nas uvijek priroritet”, kazao je ministar Ramić.

Ramić je zajedno sa predstavnicima Grada Bijeljina svečano otvorili novoizgrađeno dječije igralište i prateći sadržaj ispred Doma kulture u Janji, kao i prometnu infrastrukturu u naselju Šarampov u Janji.

“Tokom poplava 2014. Bijeljina je bila naročito pogođena, nakon čega je naglašavana potreba za uređenjem korita rijeka. To više, na sreću, nije aktuelna i popularna tema u medijima, jer trenutno nema takve opasnosti, ali s obzirom na njenu dugoročnu važnost i korisnost, zajedno s ljudim iz Janje mi smo se posvetili njenom rješavanju”, kazao je Ramić.

 

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

ga('create', 'UA-78959170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');