Aktuelno

Partnerski odnosi Vlade i Sisecam-a

Decembar 23rd, 2017 | by admin
Partnerski odnosi Vlade i Sisecam-a
Vijesti
0

Posjetom premijeru Tuzlanskog kantona, visoka delegacija Sisecam Sode Lukavac (SSL), pokazala je da njeguje uzajamno dobre odnose koji su izgrađeni u prethodnom periodu. Tokom sastanka istaknuto je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i korektnim odnosima, što slikovito ilustruje i iznos investicija u Fabriku u prethodnom periodu.

Premijer Gutić je ponovio da je SSL primjer pozitivne privatizacije, kako u našem kantonu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini. U pogledu buduće saradnje, tokom sastanka je istaknuto očekivanje da Rudnik soli Tuzla, i u narednom periodu, kao što je to bio slučaj i do sada, osigura kontinuitet isporuke slanice, koja je jedan od osnovnih ulaznih sirovina u proizvodnom procesu ove lukavačke fabrike, a što će biti i jedna od osnova za razmišljanje i pokretanje novih investicija.

Delegaciju SSL-a danas su činili pomoćnik predsjednika hemijske grupacije Şişecam Hidayet Ozdemir, generalni direktor Sefa Ozincegedik, dok je uz premijera Gutića sastanku prisustvovao ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

ga('create', 'UA-78959170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');