Aktuelno

Adis i Davor nikada neće biti zaboravljeni

Oktobar 29th, 2018 | by admin
Adis i Davor nikada neće biti zaboravljeni
Vijesti
0

SARAJEVO, (Patria) – U sali Općine Novi Grad održana je komemoracija povodom smrti policajaca MUP KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Posljednji ispraćaj policajaca koji su ubijeni dok su obavljali svoju dužnost bit će danas na groblju Sveti Josip i na mezarju u Buča Potoku. 

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica ubijenih policajaca, a tokom obraćanja njihovih kolega i pretpostavljenih prolamali su se jecaji. 

Nusret Selimović, načelnik Policijske uprave Novi Grad Sarajevo gdje su radili Šehović i Vujinović kazao je da će pamtiti svaki trenutak proveden sa stradalim kolegama koji su dali svoje živote za izgradnju boljeg društva.

– Danas odajemo počast i opraštamo se od Davora i Adisa prisjećajaći se onoga što su do ovog zvjerskog čina uradili. U svojstvu njihovog rukovodioca dužnost mi je zahvaliti na njihovom doprinsu, nemjerljive su vrijednosti tragova koji su ostavili iza sebe. Bili su prije svega dobri ljudi, posvećeni porodicama i svojoj državi Bosni i Hercegovini. Neizreciva je bol koju osjećaju njihova djeca, rodbina, prijatelji. Ostat će neprežaljeni i nezamjenjivi. Dali su živote za izgradnju boljeg društva. Pamtit ćemo ih, ja ću se sjećati svih lijepih trenutaka provedenih s vama. Davore i Adise, hvala vam na svakom trenutku vaših života koje ste utkali u naše živote – kazao je Selimović.

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović poručio je da je teško naći prave riječi da se iskaže tuga i bol koju osjeća.

– Imam potrebu da kažem da u ovakvim teškim trenucima, teško je naći prave riječi da se iskaže naša tuga, bol i ogorčenost. Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodice i Upravu policije u kojima su Adis i Davor dali maksimalan doprinos. Veliki gubitak za grad Sarajevo i državu BiH. Oni su ličnim primjerom u svakoj situaciji pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao. Dali su svoje živote štiteći građane Sarajevu i njihovu imovinu. Zbog Adisa i Davora ćemo nastaviti raditi naše poslove. Vrata MUP-a KS će porodicama uvijek biti otvorena jer to je i njihova kuća – kazao je Halilović.

Jedna od radnih kolegica Adisa i Davora kazala je da su bili ljudi za primjer, časni i pošteni i da nikada neće biti zaboravljeni. 

Komemoraciji je prisustvovao i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, ministar MUP KS Vedran Mulabdić, brojne radne kolege, građani, te druge ličnosti iz društvenog života BiH.  

AKCIJATV preporuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

ga('create', 'UA-78959170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');